Søk

Bli proff på omtaler

Veiledning for testpiloter

Anmeldelser i ulike formater

Uansett hvor du legger ut tekstomtalen, finnes det viktige poenger å ta med seg. Forklar klart og tydelig hva som fungerer bra med produktet, og hva – om noe – som bør forbedres. Oppsummer omtalen med 3–4 setninger for å få med flere perspektiver, men unngå å skrive et helt foredrag. Avslutt med å fortelle at du tester produktet på oppdrag fra Smartson, og om du har fått, kjøpt eller lånt produktet i testperioden.

4 punkter å ta med i omtalen

Design konstruksjon, farge, form, ergonomi, brukervennlighet
Kvalitet material, holdbarhet, montering
Kapasitet resultat, presisjon, effektivitet, lydnivå
Funksjoner bruksområder, svarer til forventningene
Videoomtaler er veldig populære blant brukerne. I en video kan du forklare, unboxe, vise eksempler og forklare hvordan produktet fungerer. Tenk variasjon – vi vil både se deg foran kamera når du forteller om produktet, og se produktet mens du eller noen andre bruker det. Fortell i videoen at du tester produktet på vegne av Smartson, og hvorvidt du har fått, kjøpt eller lånt produktet i testperioden.5 tips til videoomtaler

  1. Lys – stå gjerne i dagslys, men unngå blendende sollys
  2. Lyd – slå av musikk og unngå bakgrunnsstøy – vi ønsker å høre deg klart og tydelig
  3. Ha det gøy! Kanskje du slapper bedre av hvis du går rundt mens du filmer deg selv?
  4. Unngå filter, grafikk og tekst – det blir vrient for oss å klippe sammen videoen din med andre videoer dersom du har brukt filter og tekst.
  5. Smartson testpilot – fortell at du deltar som testpilot via Smartson, og har fått, kjøpt eller lånt produktet til testingen

Finnes det noe morsommere enn å dele en opplevelse med andre? I sosiale medier kan du dele tekst, bilder og videoer. Hvordan ser produktet ut hjemme hos deg? Sjekk e-posten med instruksjoner fra Smartson, og se om det er noen bestemte emneknagger du skal bruke. Her er det veldig viktig å være tydelig: Skriv alltid at du tester produktet på vegne av Smartson, og hvorvidt du har fått, kjøpt eller lånt produktet til testingen. Slik sikrer vi at vi følger markedsføringsloven.
Det hender at du får i oppdrag å gi omtale av produkter både via Smartsons evalueringsskjema og på eksterne testnettsteder. Disse eksterne nettstedene kan være forhandlere, prissjekkere og produsenten selv. Da er oppgaven din å skrive utførlig og ærlig og gi en veloverveid vurdering. Bruk lenkene som du mottar i e-posten med instruksjoner fra Smartson. Husk å fortelle at du deltar som testpilot via Smartson, og har fått, kjøpt eller lånt produktet til testingen. Du kan bli nødt til å logge på eller opprette en konto hos forhandlere for å skrive omtalen. Noen ganger kan det attpåtil være nødvendig å bekrefte omtalen via en verifiserings-e-post fra forhandleren. Følg med i innboksen og søppelpostkassen! !

4 punkter å ta med i omtalen

Design konstruksjon, farge, form, ergonomi, brukervennlighet
Kvalitet material, holdbarhet, montering
Kapasitet resultat, presisjon, effektivitet, lydnivå
Funksjoner bruksområder, svarer til forventningene
Vurdering og karakterer

I mange testoppdrag skal du sette karakter på produktet i form av stjerner, der 1 er lavest og 5 er høyest. Men hva betyr de ulike antallene stjerner? Les videre for å se hva vi mener.

★☆☆☆☆ Ikke godkjent
Produktet holder ikke hva det lover, og du ville ikke anbefalt det til andre. Her får produsenten en hjemmelekse: Gjør det om igjen, og gjør det skikkelig.

★★☆☆☆ Godkjent
Produktet fungerer som beskrevet av produsenten, men kommer ikke til å vinne noen priser når teståret skal oppsummeres.

★★★☆☆ Bra
Et godt valg som ikke skuffer noen, men som heller ikke er best i klassen. Produktet har flere gode egenskaper, men det er også enkelte punkter som kan bli bedre.

★★★★☆ Veldig bra
Du har testet et produkt som er over middels, og som du kan anbefale til venner og kjente. Du gir det fire av fem stjerner på de fleste punktene som skal bedømmes.

★★★★★ Suverent
Wow, her har vi et produkt som du ikke ville nølt med å kjøpe igjen. Det holder hva det lover – helt enkelt verdensklasse!
Har du sett det turkise symbolet på emballasje eller i en nettbutikk? Vi kaller utmerkelsen for Smartson crowdscore, og poenget med den er å veilede forbrukere før de kjøper noe. I Smartsons evalueringsskjema for den aktuelle testen svarer du helt enkelt på hvorvidt du ville ha anbefalt produktet til en venn. Deretter viser vi i prosent hvor mange testpiloter som anbefaler produktet. På Smartson crowdscore ser du hvilket år resultatet gjelder for, antallet testpiloter og hvor mange av dem som ville ha anbefalt produktet til en venn.
Avslutt testpilotoppdraget med å fylle ut Smartsons evalueringsskjema. Her bekrefter du at du har gjennomført alle deler av oppdraget, og skal oppsummere inntrykket av og opplevelsene med produktet. Alle testpiloter mottar en lenke til vurderingen i en e-post med instruksjoner.

Har du av en eller annen grunn ikke hatt anledning til å teste produktet? Gå likevel til evalueringsskjemaet og skriv at du ikke har deltatt i testen. Da slipper du å motta flere e-postpåminnelser fra oss.