Søk

Informasjonskapsler

 

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som nettstedet du besøker ber om å få lagre på datamaskinen din. Hvis du ikke vil tillate informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren du bruker slik at de ikke aksepteres. Informasjonskapsler brukes på de fleste nettsteder for å gi besøkende tilgang til forskjellige funksjoner. Informasjonen i en informasjonskapsel kan brukes til å følge en brukers surfing.

Det finnes to typer informasjonskapsler. Den ene typen lagrer en fil i lang tid på datamaskinen. Den brukes f.eks. til funksjoner som forteller deg hva som er nytt siden du sist besøkte den aktuelle nettsiden.

Den andre typen kalles økt-informasjonskapsler. Mens du surfer på en side, lagres informasjonskapselen midlertidig i datamaskinens minne, for eksempel for å holde oversikt over hvilket språk du har valgt. Økt-informasjonskapsler lagres ikke lenge på datamaskinen, og forsvinner når du lukker nettleseren.

Hvordan bruker Smartson informasjonskapsler?

Smartson bruker et statistisk verktøy for å vise og måle trafikkinformasjon på våre nettsider. Vi ser hvilke av våre sider som blir besøkt og hvor ofte. Denne informasjonen kan behandles og brukes til å forbedre utformingen av tjenestene. Informasjonskapsler kan i noen tilfeller også forekomme i e-poster vi sender ut for å se hvor mange e-poster som blir åpnet. Den innsamlede statistikken er helt anonym og settes sammen på en slik måte at vi ikke kan koble informasjonen til enkeltbrukere eller deres IP. Vi (og våre autoriserte tredjeparter) kan også bruke ikke-personlig informasjon fra både permanente informasjonskapsler og økt-informasjonskapsler for statistiske formål som å gjennomføre undersøkelser for å forbedre din interaksjon med nettstedet, for å gi anonym informasjon til tredjeparter slik at mer egnet annonsering rettes mot deg, samt for å bestemme bruk, tid og hyppighet på besøk på nettstedet og dets produkter.

Vi bruker følgende tredjeparts informasjonskapsler for tjenesten:

Google Analytic
Facebook Pixel

Hvordan unngår du informasjonskapsler?

Du kan foreta innstillinger i nettleseren din som gjør at du blir informert om at en nettside inneholder informasjonskapsler. Du kan også velge om du vil at nettleseren din automatisk skal avvise bruk av informasjonskapsler. Du kan også slette tidligere lagrede informasjonskapsler i nettleseren. Se i nettleserens hjelpesider for mer informasjon om hvordan du kontrollerer bruken av informasjonskapsler.

Her er eksempler på verktøy som kan brukes for å administrere og blokkere informasjonskapsler

Google Ads Setting

Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer informasjonskapsler kan det forhindre at deler av nettsiden vår fungerer korrekt.